Uutisarkisto
20.12.2017
Hyvää joulua ja siunattua alkavaa vuotta 2018!
13.11.2016
Eija Mertanen: Moninainen rakkaus
06.11.2016
Tea Ikonen: Vähän riittää
30.10.2016
Martti Nykänen: Rukoile ja tee työtä - Ora et labora
23.10.2016
Helena Liukko: Antakaa anteeksi
16.10.2016
Puheenjohtaja Esa Kosonen: "Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina!" (Ps. 121:8)
10.10.2016
Armon virta -tapahtuma kokosi rukoilijoita Imatralle 1.10.2016
09.10.2016
Eija Mertanen: Jumalan virrassa
02.10.2016
Tea Ikonen: Teot ovat jo valmiina, vain toteuttajia kaivataan
25.09.2016
Martti Nykänen: Rukouksen voima

Eija Mertanen: Jumalan virrassa

09.10.2016

 

Saimme viettää 1.10.2016 yhteistä juhlaa ympäri Itä-Suomea saapuneiden rukouksen ystävien kanssa Imatralla, minulle rakkaassa Tainionkosken kirkossa. Armon virta -teeman ympärillä olimme ajan virrassa, ylistyksen virrassa ja Hengen virrassa. Ja totta tosiaan, Vuoksen inspiroimat aiheet antoivat meille juuri sitä, mitä me jokainen tarvitsemme, uutta virtaa Jumalalta.
Shiryah-kuoro.


Avajaistilaisuuden monipuoliset puheet ja laulut kuljettivat meitä lähemmäs Jeesusta sekä toinen toisiamme hengellisistä taustoista riippumatta. Kirkkoherra Arto Marttisen peilaus ajanvirtaan, joka ulottuu syvimmillekin vesille, helluntaiseurakunnan pastori Petri Melanderin tarttuminen Jeesuksen rukoukseen että he yhtä olisivat ja piispa Seppo Häkkisen pohdinta aidoimmasta rukouksesta aloittivat ponnekkaasti päivän. Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtajan sijasta kuulimme työntekijä Panu Pitkäsen välittämän tervehdyksen yhdistykseltä ja Agape Europesta saimme kuvaesityksen. Kristus yhdistää ry:n puheenjohtaja Esa Kosonen piti katsauksen rukoustapahtumien historiaan. Antoisat puheenvuorot kruunasi upea musiikki, joka vei päivää sujuvasti eteenpäin. 
  
Akasia-kuoro.

Ylistyksen virrassa -konsertilla oli todella osuva nimi. Ylistys soljui ajoittain suvantopaikoilla ja toisinaan kohosi valtavaksi kosken pauhuksi. Tuikkasen perheyhtyeen kappale, We Are Goin’ Home, jäi ansaitusti mieleen Heidin loistavan ’trumpetti-soolon’ ja tarttuvan toiston ansiosta. Shiryah lauloi lähes taivaallisissa ja ylistyksen pauhu enteili suuren taivaallisen kuoron laulantaa. Akasian Kohottakaa huuto sai yleisönkin aivan villiintymään. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä Sound of Faith. Heidän kappaleensa Tie, totuus ja elämä puhutteli itseäni erityisesti. Olen etuoikeutettu, kun saan olla imatralaisessa hengellisen musiikin ilmapiirissä.
  
Sound of Faith.

Panu Pitkäsen Hengen virrassa raamattutunnista mieleen painui ajatus siitä, että Jumalan unelma on meidän kaikkien oleminen Jumalan virrassa. Että siirrämme eteenpäin sitä hyvää, mitä olemme Jumalalta saaneet. Kysyn itseltäni: ”Virtaako Jumalan armo minun lävitseni?” 

Tapahtuman päätilaisuus aloitettiin opettelemalla Kaisa Tuikkasen uusi, Taivaalliselta Isältä saatu laulu, Armovirta. 

Ilkka Rytilahden puheenvuorossa minua erityisesti viehätti tuore esitystapa Jeesuksen sovitustyöstä. Jeesus on meidän syntiemme loppusijoituspaikka. Kaatopaikkarakentamistakin opettaneena tämä jäi hyvin mieleen. Jeesus jätti meille mallin kaivata jatkuvasti Isän läsnäoloon ja viipyä siinä mahdollisimman usein. 

Lähetyskentillä pitkään toimineen Seija Uimosen puheesta poimin ajatuksen, että Jumala ei vastaa rukouksiimme meidän vahingoksemme, vaikka me emme aina ymmärrä Hänen aikataulujaan ja tapojaan. 

Ja totta kai, tilaisuuksissa rukoiltiin. Tapahtumassa oli mahdollisuus myös henkilökohtaiseen rukous- ja sielunhoitopalveluun. 

Tilaisuuden lopuksi rukoustapahtumien viestikapula annettiin Juvan tapahtumajärjestäjille. 

Sain todella virtaa Jumalalta. Jeesuksen lupaus yhteyden merkityksestä täyttyi. Yhteys rakentaa ja vahvistaa.