Voisiko sinun paikkasi olla rukoustyössä?

Liity nyt Kristus yhdistää ry:n jäseneksi. Jäsenenä kannatat ja tuet Kristus yhdistää ry:n rukoustoimintaa. Toiminnastamme tiedotamme neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä ystäväkirjeessä.
-------------------------------------

Kristus yhdistää ry:n säännöt

Tutustu yhdistykemme sääntöihin täällä.

-------------------------------------

Terveiset Sveitsistä 

Lue Hans Peter Nüeschin terveiset Sveitsistä, josta Kristus yhdistää ry:n taustalla oleva rukousliike sai alkunsa vuonna 2004.
Lue lisää.

-------------------------------------

Kristus yhdistää ry - Tietoa yhdistyksestä

Tausta

Vuoden 2008 Turun Kristus-päivän innoittamana järjestettiin Itä-Suomessa jo syksyllä 2009 Savo-Karjala rukoilee -tapahtuma seurakuntien ja kristillisten järjestöjen yhteistyönä.  Se sai jatkoa heti seuraavana vuonna Punkaharjun Retretissä nimellä Itä-Suomi rukoilee.  Sen jälkeen päätettiin, että jatkuvuuden turvaamiseksi olisi perustettava yhdistys, joka suunnittelee vuosittaisen rukoustapahtuman ja vastaa sen taloudesta.   Näin alkoi Kristus yhdistää ry:n toiminta. Yhdistys perustettiin 30.11.2010.

Yhdistyksen tarkoitus ja tavoite

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhteistyöelimenä kristillisten seurakuntien ja järjestöjen välillä.  Haluamme vahvistaa uskovien yhteyttä yli seurakuntarajojen. Tavoitteena on herättää uskovat rukoilemaan yhdessä keskinäisen kunnioituksen ja rakkauden ilmapiirissä ja näin rohkeasti pyytämään ja vastaanottamaan Jumalan siunauksia kansallemme.  Yhdistys pyrkii vahvistamaan seurakuntien rukouselämää kouluttamalla, innostamalla ja rohkaisemalla.  Tavoitteena on, että jokaisella olisi ainakin yksi esirukoilija ja joka paikkakunnalla ainakin yksi rukousryhmä. 

Toiminta

Yhdistys järjestää vuosittain koko Itä-Suomea käsittävän rukoustapahtuman yhdessä tapahtumapaikkakunnan seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa.  Tapahtumassa on monipuolinen ohjelma: nimekkäitä puhujia, laadukasta musiikkia ja paljon yhteistä rukousta.  Myös esirukouspalvelua ja sielunhoitoa on saatavilla.  Tähän mennessä iso rukoustapahtuma on järjestetty tai suunitteilla seuraavilla paikkakunnilla: 2009 Parikkala, 2010 Punkaharju, 2011 Savonlinna, 2012  Parikkala, 2013 Varkaus, 2014 Kontiolahti, 2015 Kuhmo, 2016 Imatra. Tänä vuonna tapahtumamme on Juvalla ja ensi vuonna, mikä on jo kymmenes kerta Itä-Suomessa, vietämme sitä Joensuussa Pielisensuun kirkossa 22.9 2019. Kymmenvuotis juhlatapahtumamme on suunnitteilla vietettäväksi 2019 Parikkalassa, Oronmyllyn kurssikeskuksessa.
 
Rukouskoulutusta on järjestetty kerran tai kaksi vuodessa viikonloppukurssina joko rukoustapahtuman yhteydessä tai erikseen.  Myös lyhyempiä koulutuksia voidaan järjestää esim. seurakunnissa.
 
Seurakunnille  tarjotaan rukouskoulutuksen lisäksi Sanan ja rukouksen iltoja sekä kirkkopyhiä, joihin voi saada yhdistyksestä saarnan pitäjän, yhdistyksen esittelyn ja opetusta rukouksesta sekä rukouspalvelua.

Yhdistyksen toiminnan painopiste on rukoustyössä, jota halutaan elvyttää ja kehittää seurakunnissa ja yksityisten uskovien elämässä hengellisen elämän syventämiseksi.

Siitä lähtien, kun saimme tästä kuulla, mekin olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä. (Kol. 1:9-11)