Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät

Kristus yhdistää ry:n blogi

Tällä sivulla yhdistyksemme hallituksen jäsenet kirjoittelevat ajatuksiaan uskosta Kristukseen, rukouksesta, kristittyjen yhteydestä sekä Kristus yhdistää ry:n toiminnasta.
Kiusausten voittaja
17.02.2018

Kiusausten voittaja

Teksti: Helena Liukko | Kuva: radiovocesdeamoryvida/Pixabay

Onko meistä kiusausten voittajiksi?  Tunnistammeko edes, mikä on kiusaus?

Meillä on edessämme erilaisia houkutuksia enemmän kuin koskaan.  Tavaraa, rahaa ja kaikenlaista huumaa on tarjolla.  Lisäksi on vallalla käsitys, että jokainen saa yksilöllisesti ja vapaasti päättää, miten elämänsä elää ja tavoitella omaa onneaan.

Muistelen vanhan virren sanoja:” Kiusat kiehtovat, houkutus hurmaa, ja synti mun sieluni surmaa, sua kaipaan auttajaa.”

Itsekkään elämän tiellä tulee jossain vaiheessa havainto, että tämä ei tyydytäkään minua. Vaikka saisin kaiken, mitä himoitsen, sisimpäni elää jatkuvassa puutteessa. Jos käytän ihmisiä hyväkseni, elän kylmässä yksinäisyydessä.

Tai voi olla, että elämäni on muuten kelpo kristityn elämää, mutta on joku pieni asia, joka kahlitsee minua, josta en pääse eroon. Joku halu, joka vie mukanaan, vaikka on jo muuttunut epämiellyttäväksi. Päätös viimeisestä kerrasta toistuu ja toistuu. Se voi olla joku näkyvä tapa, jonka olemme ymmärtäneet Jumalan tahdon vastaiseksi, tai sisäinen halu, jota emme tahtoisi myöntää Jumalallekaan.

Kiusaus voi myös tulla kertakaikkisena, äkillisenä ja voimakkaana.  Vaihtoehto, joka näyttää hyvältä, ja jota on vaikea vastustaa.  Mutta jokin pieni ääni sisimmässämme sanoo: Se ei ole oikein. Kuuntele silloin tuota pientä ääntä. Se on Jumalan ääni, Hänen joka tahtoo varjella sinua.  Peräänny, odota ja rukoile.

Kiusauksille on ominaista, että ne osaavat naamioitua taitavasti. Ne jopa vetoavat järkeen. Tai onneen. Tai vapauteen. Valhetta kaikki.

Kun elämme lähellä Jeesusta, osaamme erottaa kiusaukset. Pyhä Henki sisimmässämme varoittaa meitä. Silloin kannattaa totella Hengen ääntä.

Meistä ihmisistä ei yksinämme ole kiusausten voittajiksi. Siihen tarvitsemme Jeesusta. Hän tuntee kiusaukset ja hän on ne jo voittanut. Siksi kannattaa rukoilla jo etukäteen: Päästä meidät pahasta.

”Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan.”  (Hepr. 2:18:)

1 kommentti

Olipa hyvä teksti Helena, kiitos! Kiusattuna ollaan oltu, sana sanoo joudutaan siihen aina uudelleen, syntisiä kun ollaan.
Niinkuin Jeesus sanoi opetuslapsilleen ; te olette olleet minun kanssani kaikissa kiusauksissani, myös srk rukouksillaan auttaa kiusattuja, kulkee heidän vierellään. Siunausta Kristus Yhdistää työllenne, uurastus tuottaa tuloksia.rukoilen puolestanne!
Kommentoija: ila Raatikainen | 19.02.2018 14.23
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)